Jak się nie głodzić i schudnąć?
- 198 Views
- Redaktor olimpec.pl
- 1 kwietnia 2019
- Porady na temat zrzucania wagi
Wiele osób rozpoczynających przygodę z odchudzaniem zwłaszcza kobiet, nie zdaję sobie sprawy jak wielkie szkody może wyrządzić przejście na tak zwaną głodówkę. Zapotrzebowanie kaloryczne jest to ilość energii, jaką nasz organizm potrzebuje, aby prawidłowo funkcjonował. Jeśli zatem rozpoczniemy bardzo intensywny trening i obetniemy dużo ilość spożywanych kalorii w krótkim czasie, nasze ciało zamiast tkanki tłuszczowej będzie wolało spalić tkankę mięśniową aby jak najszybciej dostosować się do nowego rygoru kalorycznego. Przy nagłym dużym deficycie kalorycznym możemy również odczuć problemy zdrowotne, gdyż wraz z pożywieniem do organizmu dostarczamy niezbędne witaminy i minerały. Co zatem zrobić, żeby tego wszystkiego uniknąć? Przede wszystkim stopniowo zmniejszać ilość spożywanych pokarmów z tygodnia na tydzień, zamieniać produkty, do których codziennego spożywania się przyzwyczailiśmy, a także, jeśli mamy taką możliwość, oszacować swoje zapotrzebowanie kaloryczne i odejmować od niego do 250 kcal tygodniowo. W ten sposób uzyskamy szczupłą sylwetkę zachowując zdrowie.

- 11 stycznia 2021
Mleko jako składnik diety
- 9 października 2020
Czym jest buzdyganek ziemny t ?
- 7 sierpnia 2020
Najlepsza dieta dla szczupłych osób
- 24 czerwca 2020
Mleko jako składnik diety
Czym jest buzdyganek ziemny t ?
Najlepsza dieta dla szczupłych osób
L-karnityna dla kogo polecana ?
Ile powinna trwać regeneracja organizmu ?
Najlepsza pora na ćwiczenia
Późne jedzenie i jego skutki
Schorzenia osób trenujących